Maia Sandu de la Tokyo: „La recepția oferită de ministrul nipon de Externe s-au servit vinuri moldovenești”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu de la Tokyo: „La recepția oferită de ministrul nipon de Externe s-au servit vinuri moldovenești”

Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita la Tokyo cu o discuție cu un grup de moldoveni care locuiesc și muncesc în Japonia. Șefa statului le-a vorbit despre situația din Moldova și despre transformările pe care le-am pornit pentru a aduce țara noastră în Uniunea Europeană. 

Moldovenii care locuiesc în Japonia i-au povestit președintei despre viața lor în diasporă.

„Sunt oameni conectați la realitățile de acasă și, chiar dacă se află la mii de kilometri de Moldova, urmăresc îndeaproape evenimentele din țara de baștină.Discuția cu ei m-a convins încă o dată că, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a scris Maia Sandu.

Totodată, șefa statului spune că a apreciat faptul că la recepția oferită de ministrul nipon de Externe s-au servit vinuri moldovenești.

„Moldova este prezentă în Japonia nu doar prin oameni, ci și prin produsele sale. La fel, am apreciat vernisajul de tablouri în vin, realizate de cunoscutul jurnalist Vasile Botnaru și care în aceste zile sunt expuse în incinta Parlamentului de la Tokyo”, a punctat ea.

Amintim că în zilele de 5-7 decembrie, lidera de la Chișinău se va afla la Washington, unde va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale și se va întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: