VIDEO Maia Sandu, decorată cu cea mai înaltă distincție a Lituaniei: „Am acceptat-o în numele cetățenilor Moldovei”
Full Article 50 second read

VIDEO Maia Sandu, decorată cu cea mai înaltă distincție a Lituaniei: „Am acceptat-o în numele cetățenilor Moldovei”

La Vilnius, șefa statului Maia Sandu a fost decorată cu Ordinul lui Vytautas cel Mare, cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei. Ordinul i-a fost conferit președintei în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre Moldova și Lituania, cât și pentru generozitatea de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina.

„Am acceptat această distincție în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Am construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice dintre Moldova și Lituania. Dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din ambele noastre țări”, a menționat Sandu.

 

Potrivit reprezentanților Președinției moldovenești, Ordinul lui Vytautas cel Mare, pe care l-a primit Maia Sandu, este conferit conducătorilor Lituaniei sau ai altor state, precum și cetățenilor acestora, pentru merite excepționale față de Lituania.

Anterior, Ordinul a mai fost acordat la alte 32 persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: