VIDEO Maia Sandu, decorată cu cea mai înaltă distincție a Lituaniei: „Am acceptat-o în numele cetățenilor Moldovei”
Full Article 50 second read

VIDEO Maia Sandu, decorată cu cea mai înaltă distincție a Lituaniei: „Am acceptat-o în numele cetățenilor Moldovei”

La Vilnius, șefa statului Maia Sandu a fost decorată cu Ordinul lui Vytautas cel Mare, cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei. Ordinul i-a fost conferit președintei în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre Moldova și Lituania, cât și pentru generozitatea de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina.

„Am acceptat această distincție în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Am construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice dintre Moldova și Lituania. Dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din ambele noastre țări”, a menționat Sandu.

 

Potrivit reprezentanților Președinției moldovenești, Ordinul lui Vytautas cel Mare, pe care l-a primit Maia Sandu, este conferit conducătorilor Lituaniei sau ai altor state, precum și cetățenilor acestora, pentru merite excepționale față de Lituania.

Anterior, Ordinul a mai fost acordat la alte 32 persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: