Maia Sandu, despre protestele din Găgăuzia: „Noi auzim și vedem oamenii care ies”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre protestele din Găgăuzia: „Noi auzim și vedem oamenii care ies”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul vizitei la Comrat a vorbit despre protestele din ultima perioadă în Găgăuzia. Șefa statului a menționat că autoritățile „trebuie să respecte libertatea cetățenilor” și „fiecare om are dreptul să să-și expună opinia”.

„Suntem o țară liberă și eu mă mândresc cu asta. Eu cred că toți trebuie să prețuim libertatea noastră. Noi nu avem aceea că un elev sau un tânăr a scris pe Facebook că nu este de acord cu autoritățile sau cu președintele și cineva vine și se încep probleme. Eu cred că noi trebuie să respectăm libertatea noastră și fiecare om are dreptul să iasă să-și expună opinia”, a menționat Sandu.

Șefa statului a mai precizat că protestele „trebuie să fie fără destabilizări și pentru a nu face probleme altor oameni”.

„Toți pot ieși și se pot expune. Această regulă noi trebuie să o respectăm. Noi auzim, noi vedem oamenii care ies. Noi înțelegem că sunt probleme. Noi înțelegem foarte bine. Ele sunt nu doar în Găgăuzia, sunt peste tot”, a adăugat Sandu.

Președintele a mai spus că prețurile sunt mari, iar autoritățile, în acest sens, încearcă să ajute cetățenii. „Trebuie să lucrăm foarte mult. Astăzi este această situație”, a comunicat președinta.

Cu privire la prețul la gazele naturale, Sandu a declarat că „în fiecare lună se duc convorbiri pentru a micșora prețul, din partea noastră facem tot posibilul pentru ca prețurile să nu fie atât de mari”, a conchis Maia Sandu.

De menționat că în ultima perioadă, în Găgăuzia au avut loc proteste în week-end. Locuitorii autonomiei cer guvernului să stopeze creșterea prețurilor și să meargă la Moscova pentru a negocia un contract de gaze mai avantajos pentru Moldova. Manifestanții au semnat, în acest sens, mai multe rezoluții, prin care au cerut ajutorul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: