Maia Sandu: „După ce se vor număra voturile și se vor valida alegerile, vom putea discuta despre pașii constituționali pentru formarea guvernului”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „După ce se vor număra voturile și se vor valida alegerile, vom putea discuta despre pașii constituționali pentru formarea guvernului”

Șefa statului, Maia Sandu, le-a mulțumit cetățenilor care au votat astăzi. Aceasta a spus că „după ce se vor număra voturile și se vor valida alegerile, vom putea discuta despre pașii constituționali pentru formarea guvernului”.

„Vă mulțumesc celor care ați mers astăzi la vot și ați pus umărul la întărirea democrației în Moldova. Democrația noastră este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în țară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuși să construim o țară liberă și un stat care se îngrijește de cetățenii săi”, a spus Maia Sandu.

„Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației”, a mai declarata șefa statului.

Aceasta a precizat că vrea să lucreze „alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare”.

Menționăm că după procesarea a peste 85% din procesele verbale, Partidul Acțiune și Solidaritate conduce cursa electorală. Mai exact, PAS a acumulat 46,92% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 31,32% din voturi și Partidul „ȘOR” – 6,77% din voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: