Maia Sandu, după consultările cu deputații: „Voi veni în scurt timp cu soluția, calea pe care o văd eu” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după consultările cu deputații: „Voi veni în scurt timp cu soluția, calea pe care o văd eu” (VIDEO)

Președinta țării, Maia Sandu, urmează să-și prezinte viziunea cu privire la ieșirea din criza politică „în scurt timp”. Declarația a fost făcută pe 28 decembrie, după consultările cu deputații. 

„Am constatat că nicio fracțiune din parlament nu-și asumă că face parte dintr-o majoritate parlamentară care ar putea să susțină un guvern. Am constatat că toate pledează pentru anticipate, cu anumite nuanțe. Toate sunt de acord că acest parlament trebuie dizolvat și oamenii trebuie să aibă posibilitate să aleagă un legislativ nou, care să-i reprezinte”, a declarat Maia Sandu.

Președinta țării a menționat că-și va prezenta peste câteva zile viziunea cu privire la situația creată.

„Voi veni în scurt timp cu soluția, calea pe care o văd eu pentru a ieși din acest impas politic și economic”, a precizat Sandu.

Șefa statului a mai menționat că „există consens cu privire la necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, dar mai puține propuneri concrete cum acest lucru ar trebui să se întâmple”.

Întrebată cine va exercita funcția de șef al executivului, după ce va pleca premierul interimar Ion Chicu, de la 1 ianuarie, Maia Sandu a răspuns: „Este un guvern numit de către PSRM și în conformite cu prevederile legale, rămâne în continuare în funcție și trebuie să-și îndeplinească atribuțiile față de cetățeni. Din contul miniștrilor care nu pleacă, care au fost mai puțini lași”.

Președinta țării, Maia Sandu, a desfășurat pe 28 decembrie consultări cu deputații din parlamentul Republicii Moldova. Șefa statului s-a întâlnit cu deputații fracțiunii PSRM, cu cei ai fracțiunii PAS , cu cei ai fracțiunii Platforma DA, cu cei ai PDM, cu reprezentanții Partidului „ȘOR” și cu grupul parlamentar Pro Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: