Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern care să pregătească terenul pentru anticipate
Full Article 2 minutes read

Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern care să pregătească terenul pentru anticipate

Grupul parlamentar Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern cu un mandat scurt, care ar urma să organizeze alegerile parlamentare anticipate. În caz contrar, în legislativ vor accede „aceleași elemente coruptibile”. Declarația a fost făcută de către deputatul Vladimir Cebotari, în urma consultărilor cu președinta țării, Maia Sandu, din 28 decembrie.

Grupul parlamentar Pro Moldova a fost reprezentat de către deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtcă și Angel Agache.

„În viitorul apropiat trebuie să întreprindem niște măsuri de corectare a acelor politici cu care noi nu am fost de acord, să oprim trend-urile negative care sunt înregistrate deja în economie. Avem nevoie de un guvern cu un mandat foarte limitat, care ar trebuie să vină cu niște reforme clare, pe o durată limitată, cu pachete economice pentru a ajuta micul business și cel mijlociu, pachete sociale, pachet de măsuri pentru domeniul sănătății axate pe combaterea efectelor pandemiei. O altă direcție al acestui guvern ar fi curățarea terenului pentru alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Cebotari.

Deputatul Pro Moldova a menționat că, în cazul desfășurării alegerilor parlamentare anticipate „pe acest teren minat”, viitorul parlament va conține aceleași „elemente coruptibile și o dreaptă pro-europeană izolată”.

„Oricare guvern plenipotențiar care ar putea fi instalat ca rezultat al alegerilor parlamentare anticipate, organizate conform unui scenariu foarte scurt, înseamnă că acest guvern, teoretic, poate fi instituit peste 9 luni. În aceste 9 luni vom avea instituții nefuncționale”, a adăugat politicianul.

Parlamentarii nu au menționat însă vreun nume al unui potențial candidat la funcția de prim-ministru.

***

Președinta țării, Maia Sandu, desfășoară pe 28 decembrie consultări cu deputații din parlamentul Republicii Moldova. Anterior, șefa statului s-a întâlnit cu deputații fracțiunii PSRM, cu cei ai fracțiunii PAS , cu cei ai fracțiunii Platforma DA, cu cei ai PDM, cu reprezentanții Partidului „ȘOR” și cu grupul parlamentar Pro Moldova.

Șefa statului urmează să susțină o conferință de presă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: