Maia Sandu i-a cerut premierului Olandei să susțină Moldova în drumul către UE
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu i-a cerut premierului Olandei să susțină Moldova în drumul către UE

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a discutat la telefon cu premierul olandez Mark Rutte. Pe 21 iunie, cei doi au vorbit despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea Moldovei a statutului de candidat la UE.

„Astăzi am avut o discuție bună cu premierul olandez Mark Rutte. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat Moldovei și angajamentul nostru de a continua reformele. Aștept cu nerăbdare reuniunea Consiliului European din această săptămână și sper că Olanda ne va sprijini drumul către UE”, a scris Maia Sandu, pe Twitter.

La rândul său, Mark Rutte a precizat că a discutat cu șefa statului moldovean despre modul în care Olanda poate ajuta la realizarea reformelor necesare în Republica Moldova.

 

De menționat că, pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles se va desfășura reuniunea Consiliului European. Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, aceasta fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE. Anterior, Comisia Europeană a recomandat ca cele două țări să primească acest statut.

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie. Candidatura Georgiei nu a fost acceptată. Oficialii europeani au precizat că această țară trebuie să îndeplinească anumite condiţii înainte de a i se putea acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: