Maia Sandu, în discuție cu omologul său cipriot: Mizăm pe susținere în recuperarea bunurilor care aparțin moldovenilor
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, în discuție cu omologul său cipriot: Mizăm pe susținere în recuperarea bunurilor care aparțin moldovenilor

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său cipriot, Nikos Christodoulides, în marja summit-ului Consiliului Europei de la Reykjavik. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, dar și eforturile autorităților moldovene în lupta pentru combaterea corupției.

În cadrul întrevederii, șefa statului l-a felicitat, încă o dată, pe Nikos Christodoulides cu învestirea recentă în funcție și i-a mulțumit pentru sprijinul oferit Moldovei în parcursul său european.

Totodată, interlocutorii au discutat și despre impulsionarea dialogului bilateral dintre Cipru și Republica Moldova.

„Mizăm pe sprijinul partenerilor ciprioți pentru inițierea negocierilor de aderare la UE cât mai curând. La fel, contăm pe susținerea eforturilor noastre în combaterea corupției și în recuperarea bunurilor, care aparțin de drept cetățenilor noștri”, a menționat lidera de la Chișinău în discuția cu președintele Christodoulides.

Precizăm că, în perioada 16-17 mai Maia Sandu participă la Summitul Consilului Europei de la Reykjavik, capitala Islandei. În marja summit-ului, șefa statului a avut întrevederi cu premierul olandez, Mark Rutte și președinta CEDO, Siofra O’Leary.

***

Precizăm că oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, care este vizat, printre altele, în dosarul „Frauda Bancară”, conform unor rapoarte neconfirmate s-ar ascunde în Cipru.

Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019. În luna septembrie a aceluiași an, a fost anunțat în căutare internațională. Pe masa procurorilor sunt șase cauze în care politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice.

În dosarul numit generic „Frauda bancară”, procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de 2,3 miliarde de lei. Niciunul dintre dosare nu a fost încă trimis în instanța de judecată.

În octombrie 2022, Vladimir Plahotniuc a anunțat că revine în politica moldovenească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: