Maia Sandu intenționează să plece în Ucraina: „Există un asemenea plan”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu intenționează să plece în Ucraina: „Există un asemenea plan”

Șefa statului moldovean Maia Sandu a spus că intenționează să plece la Kiev. Mai multe detalii în acest sens, potrivit conducerii Republicii Moldova, vor fi oferite când „lucrurile vor fi confirmate”. Declarații în acest sens au fost făcute pe 24 iunie, în cadrul emisiunii „Primele Știri” cu Alex Luca. 

Întrebată dacă va merge într-o vizită oficială la Kiev, șefa statului a răspuns: „Există un asemenea plan, dar o să vin cu mai multe detalii când lucrurile vor fi confirmate. Când vor fi detalii confirmate atunci o să revin cu ele”, a declarat Sandu.

Recent, presa ucraineană a scris că se pregătește o vizită a președintelui Republicii Moldova la Kiev, aceasta după ce șefa statului au avut o discuție la telefon cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Chiar dacă cei doi, pe rețelele de socializare au spus că dialogul a fost despre reuniunea Consiliului European din 23 și 24 iunie, presa ucraineană a prezentat și alte informații.

După anunțul presei din Ucraina, administrația președintelui Ucrainei a comentat pentru NM informația despre o posibilă vizită la Kiev a președintelui moldovean. „Chiar dacă această vizită este posibilă, nimeni nu o va anunța în prealabil”, a spus secretarul de presă al biroului prezidențial.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, Maia Sandu declara că a discutat ultima oară cu Vladimir Zelenski „acum câteva săptămâni” și este gata să meargă într-o vizită oficială la Kiev, în condițiile în care prezența ei acolo ar fi utilă pentru țara vecină, implicată în război.

În același timp, șefa statului a dat de înțeles că Ucraina este justificată să ceară mai mult ajutor. La observația unui jurnalist că ucrainenii ar avea anumite supărări față de Chișinău, Maia Sandu a răspuns că fiecare țară ajută cu ce poate. „Ei sunt într-o situație dramatică. Și ei sunt îndreptățiți să ceară mai mult de la toți. Pentru că e nevoie să se oprească acest război. Toată lumea trebuie să facă tot ce se poate ca să fie oprit. Repet: noi, fiind în această situație, facem ce putem din perspectiva noastră. Sunt țări care pot face mai mult, de exemplu pe plan militar. Noi am ajutat și o vom face în continuare pe partea refugiaților”.

De menționat că pe 4 mai, președintele Parlamentului Igor Grosu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Comisiei permanente securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp au mers într-o vizită oficială în Ucraina. Oficialii moldoveni au vizitat orașele Bucea, Irpin și Gostomel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: