Maia Sandu, la Salzburg: Aderarea Moldovei la UE va fi o investiție în democrația și viitorul colectiv
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, la Salzburg: Aderarea Moldovei la UE va fi o investiție în democrația și viitorul colectiv

Maia Sandu a participat la Summitul Salzburg 2023, în Austria, unde a ținut un discurs despre schimbările geopolitice din Europa și din regiunea noastră, a anunțat președinția. La fel, șefa statului a vorbit și despre cum ne putem uni eforturile pentru a întări comunitatea europeană și rolul important pe care-l are inclusiv Republica Moldova în acest sens.

„Astăzi suntem mai puternici decât acum un an. Acest lucru a fost posibil pentru că în loc să cedăm, ne-am ridicat – ca oameni, ca țară. Cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, ne-am concentrat pe consolidarea rezilienței noastre, a democrației noastre, pe reformarea și modernizarea instituțiilor și, cel mai important, pe proiectul nostru de țară – aderarea la Uniunea Europeană”, este unul dintre mesajele transmise de președinta Sandu.

Șefa statului a vorbit despre faptul că guvernarea de la Chișinău este ferm angajată în realizarea angajamentelor față de UE și față de proprii cetățeni, precum reforma justiției și curățarea instituțiilor de corupție. În același timp, șefa statului a menționat că autoritățile de la Chișinău diversifică resursele energetice, au repornit importante proiecte de dezvoltare a infrastructurii, deschid și liberalizează economia țării pentru a deveni o țară cât mai atractivă pentru investitorii autohtoni și străini.

„Aderarea Moldovei la UE va fi o investiție în democrația și viitorul colectiv în acest spațiu al păcii care se numește Uniunea Europeană. Prin transformarea noastră ca țară transformăm, concomitent, și Europa”, a menționat aceasta.

***

De menționat că președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Austria. Pe agenda șefei statului figurau, inclusiv, întrevederi bilaterale cu mai mulți înalți demnitari, în marja Summitului Salzburg, care se desfășoară pe 27 iulie în orașul austriac cu același nume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: