Maia Sandu, la Timișoara: În această primăvară Rusia își va relua tentativele de destabilizare a situației din Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, la Timișoara: În această primăvară Rusia își va relua tentativele de destabilizare a situației din Moldova

În primăvara anului 2024, Federația Rusă își va relua tentativele de destabilizare a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, în timpul unei conferințe de presă din 13 ianuarie, la Timișoara, relatează Agerpres

În toată această perioadă, Rusia a încercat să destabilizeze ordinea şi puterea de la Chişinău, de fiecare dată încercând să folosească regimul din regiunea transnistreană. Noi suntem conştienţi de aceste riscuri şi întreprindem toate acţiunile ca să nu permitem aceste destabilizări. Le vorbim şi le comunicăm cetăţenilor despre aceste riscuri, aşa cum am făcut şi anul trecut, când intenţia Rusiei era să răstoarne Guvernul (de la Chişinău – n. r.). Împreună cu cetăţenii şi cu instituţiile statului încercăm să ne protejăm de aceste riscuri, dar avem încă de lucru, există încă vulnerabilităţi”, a afirmat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că Republica Moldova contează pe sprijinul României şi al comunităţii internaţionale în acest sens.

Ştim că în această primăvară Rusia îşi va relua acţiunile de încercare de destabilizare a situaţiei”, a adăugat președinta Sandu.

***

Precizăm că Maia Sandu s-a aflat într-o deplasare la Timișoara, România, în perioada 12 – 13 ianuarie. Vizita a fost efectuată la invitația edilului de Timișoara, Dominic Fritz. Președinta a primit „Timișoara pentru Valori Europene”, devenind astfel primul laureat al acestui premiu, care a fost instituit în 2023 (Detalii – AICI). După ceremonia de decernare, lidera de la Chișinău a fost găzduită de Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu la Castelul Regal Săvărâșin (Detalii – AICI și AICI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: