Maia Sandu, mesaj pentru „Zdob și Zdub” și frații Advahov: „Ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru „Zdob și Zdub” și frații Advahov: „Ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”

Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare reprezentanților Republicii Moldova la Eurovision 2022 dar și formației din Ucraina, care a fost desemnată învingătoare în ediția din acest an.

Mulțumesc Formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală. Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionat de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, este mesajul șefei statului.

Reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision Song Contest – formația „Zdob și Zdub” și frații Advahov au ocupat locul 7 în finala concursului, care a avut loc la Torino. Au interpretat piesa „Trenulețul” și au primit 253 de puncte din partea publicului și a juriilor naționale.

Ucraina a câștigat merele trofeu, acumulând cel mai mare număr de voturi.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: