Cum vom sărbători sfârșitul anului? CNESP se întrunește în ședință
Full Article 2 minutes read

Cum vom sărbători sfârșitul anului? CNESP se întrunește în ședință

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) urmează să se întrunească într-o ședință, cel mai probabil, în ziua de mâine, 21 decembrie. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. Reprezentanta ministerului a mai spus că autoritățile urmează să ia decizii, inclusiv în contextul sărbătorilor de iarnă. 

„Vaccinarea este strategia cheie în confruntarea cu pandemia COVID. Totodată este foarte important să menținem un nivel corespunzător de vigilență și să punem în aplicare și măsurile de prevenire în sănătate publică”, a precizat secretarul.

Cu privire la măsurile care sunt propuse pentru aplicare, în special, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, Nicolaescu a declarat că a fost pregătit un proiect în acest sens.

„Proiectul cu aceste măsuri a fost elaborat de către specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în coordonare cu Ministerul Sănătății, și a fost înaintat către secretariatul Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Comisia urmează să se întrunească, cel mai probabil, în ziua de mâine. După care vor fi comunicate deciziile care vor fi aprobate în cadrul ședinței”, a precizat secretarul.

***

Amintim că, în data de 15 decembrie, Comisia extraordinară de sănătate publică (CESP) a mun. Chișinău a aprobat noi măsuri de prevenire a virusului Sars-Cov-2. În contextul sărbătorilor de iarnă, CESP a venit cu atenționări pentru agenții economici, HoReCa și organizatorii de festivități. Totodată, s-a luat decizia ca personalul și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în capitală să fie obligați să dețină certificatul COVID.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: