Maia Sandu pleacă la Roma. Sunt planificate întrevederi cu președintele Italiei, dar și cu diaspora
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu pleacă la Roma. Sunt planificate întrevederi cu președintele Italiei, dar și cu diaspora

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va efectua o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian. Aceasta se va întîlni și cu președintele Senatului, cel al Camerei Deputaților, dar și cu alți politicieni. Vizita se va desfășura în zilele de 18-20 iunie., anunță administrația prezidențială pe 14 iunie.

Vineri, 18 iunie, șefa statului se va întâlni cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

Agenda mai include întrevederi cu președintele Senatului, Maria Casselati; președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico; președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei deputaților, Pierro Fassino; membrii Grupului de prietenie Republica Moldova – Italia din Senat; precum și cu primarul orașului Roma, Virginia Raggi.

De asemenea, Maia Sandu planifică să se întâlnească cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: