Maia Sandu s-a întâlnit cu Președintele Islandei în Japonia
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu Președintele Islandei în Japonia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut, în marja vizitei în Japonia, o întrevedere cu Președintele Islandei, Guðni T. Jóhannesson. Agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală.

Cei doi șefi de stat au vorbit despre negocierile privind semnarea, de către țara noastră, a acordului de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA).

La fel, au fost discutate posibilitățile de realizare a unor proiecte în domeniul energiei regenerabile, ținând cont de experiența Islandei în acest sector.

Amintim că șefa statului se află într-o deplasare de 7 zile în Japonia și SUA. Maia Sandu se va întâlni cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon. La fel, președinta va participa la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

Totodată, la Washington va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale și se va întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: