Maia Sandu salută rezoluția adoptată de Parlamentului European: Moldovei i s-a confirmat că este așteptată în familia europeană
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu salută rezoluția adoptată de Parlamentului European: Moldovei i s-a confirmat că este așteptată în familia europeană

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care se solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la finalul anului 2023. Șefa statului a declarat că țării noastre i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în familia europeană.

„Astăzi, Republicii Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană. Într-o rezoluție adoptată cu puțin timp în urmă, Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023 și a menționat importanța țării noastre pentru o Europă unită și puternică”, a declarat președinta.

Șefa statului a reiterat că locul Moldovei este în Uniunea Europeană, iar instituțiile statului muncesc pentru a atinge acest obiectiv. Totodată, aceasta a remarcat că țara noastră are tot sprijinul statelor europene pentru a deveni membru al UE.

„Le mulțumim prietenilor noștri europeni care au încredere în noi și apreciază contribuția noastră pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune. Instituțiile statului vor îndeplini recomandările Comisiei Europene, așa încât să fim gata de a începe negocierile de aderare”, a menționat președinta.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că Moldova europeană este calea aleasă de cetățenii țării noastre. „Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai la Adunarea cetățenilor”, a adăugat aceasta.

Amintim că, pe 19 aprilie, Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluție prin care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană. Rezoluția a fost adoptată de PE, cu 555 de voturi pentru, 49 împotrivă și 26 de abțineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: