Maia Sandu și Vladimir Zelenski urmează să semneze mai multe documente
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Vladimir Zelenski urmează să semneze mai multe documente

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu va efectua pe 12 ianuarie o vizită oficială în Ucraina. Aceasta urmează să se întâlnească cu omologul său Vladimir Zelenski. Cei doi lideri de stat vor semna mai multe documente oficiale, se arată într-un comunicat publicat de administrația prezidențială a Ucrainei. 

„Pe 12 ianuarie președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, la Kiev, va purta negocieri cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu, care se va afla în Ucraina pentru o vizită oficială”, se arată în comunicat.

Reprezentanții administrației prezidențiale de la Kiev au menționat că cei doi președinți de țară vor semna mai multe documente.

Totodată, Direcția pază de stat a Ucrainei a anunțat că, din cauza vizitei oficiale a președintei Maia Sandu, la Kiev ar putea fi impuse restricții temporare de circulație.

***

Cea mai recentă întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Zelenski a avut loc în iulie 2019, când aceasta era premierul Republicii Moldova.

Recent, liderul de la Kiev a menționat într-un interviu: „M-am întâlnit cu ea și îi cunosc poziția față de Crimeea. Și poziția ei, în general, față de Ucraina, inclusiv față de războiul din Donbass, mi-e mult mai clară față de poziția președintelui precedent – Dodon. Cu Maia m-am întâlnit cu plăcere. Nu am avut alte contacte cu liderii puterii sau foștii lideri al puterii din Moldova din motive pe care vi le-am explicat”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: