Zelenski: „O susțin pe Maia și ea știe acest lucru. Poziția ei e mult mai clară decât a președintelui Dodon”
Full Article 2 minutes read

Zelenski: „O susțin pe Maia și ea știe acest lucru. Poziția ei e mult mai clară decât a președintelui Dodon”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că o susține pe președinta aleasă Maia Sandu și „simpatizează” Moldova datorită acestui lider. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicația The New York Times, publicat pe 19 decembrie.

„O susțin pe Maia și ea știe acest lucru. I-am spus asta și înainte de alegeri – oricare ar fi rezultatul, vă vom susține, îmi este foarte simpatică Moldova cu acest lider și îi doresc o dezvoltare democratică. Moldova merită asta”, a declarat Zelenski într-un interviu pentru The New York Times.

Liderul de la Kiev a menționat că și înainte de scrutinul prezidențial o simpatiza pe Maia Sandu în calitate de lider, însă Ucraina nu și-a exprimat susținerea deschisă pentru vreun candidat.

„Înainte ca Maia Sandu să devină președintă, a fost în Ucraina în calitate de premier. M-am întâlnit cu ea și îi cunosc poziția față de Crimeea. Și poziția ei, în general, față de Ucraina, inclusiv față de războiul din Donbass, mi-e mult mai clară față de poziția președintelui precedent – Dodon. Cu Maia m-am întâlnit cu plăcere. Nu am avut alte contacte cu liderii puterii sau foștii lideri al puterii din Moldova din motive pe care vi le-am explicat”, a mai spus Zelenski.

***

În iulie 2019, pe când era premierul Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu Vladimir Zelenski.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: