Maia Sandu susține că Elveția pune umărul „la lupta noastră cu corupția”: Cei care ne-au furat țara să fie dați pe mâna legii
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu susține că Elveția pune umărul „la lupta noastră cu corupția”: Cei care ne-au furat țara să fie dați pe mâna legii

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită în Elveția, la invitația președintelui Confederației Elvețiene Alain Berset. În cadrul întrevederii cu oficialii elvețieni, potrivit șefei statului moldovean, a fost formalizată cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului. La fel, a anunțat Maia Sandu, „prietenii elvețieni pun umărul și la lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care ne-au furat țara să fie dați pe mâna legii”. 

Elveția, un prieten de încredere, ne-a sprijinit cu generozitate de-a lungul anilor. Inițiativele susținute de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova îmbunătățesc nivelul de trai al oamenilor. Datorită sprijinului Confederației Elvețiene, mii de moldoveni din zonele rurale au acces la apă potabilă, au fost îmbunătățite condițiile în maternități și servicii de sănătate pentru adolescenți, iar tinerii pot urma programe de educație profesională care corespund cerințelor pieței”, a scris șefa statului pe rețelele de socializare, adăugând că în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova care a avut loc la Chișinău, ministrul de externe elvețian a anunțat un nou pachet de asistență.

În discuțiile cu președintele Berset și membrii Consiliului Federal, Sandu a menționat că a abordat inclusiv cooperarea economică.

Moldova a semnat în această vară un acord de liber schimb cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. După ratificarea acestuia de către legislativul elvețian, companiile din ambele țări vor beneficia de mai multe oportunități”, a declarat șefa statului.

Tot astăzi am formalizat cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului”, a adăugat Maia Sandu, menționând că „prietenii elvețieni pun umărul și la lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care ne-au furat țara să fie dați pe mâna legii”.

Din numele tuturor cetățenilor moldoveni, i-am mulțumit președintelui Berset, membrilor Consiliului Federal și tuturor cetățenilor elvețieni pentru sprijinul neobosit și solidaritatea continuă a Elveției”, a conchis Sandu.

Amintim că Maia Sandu efectuează o vizită în Elveția, în perioada 18-19 octombrie, la invitația președintelui Confederației Elvețiene Alain Berset.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: