Maia Sandu: UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au un potențial mare pentru dezvoltarea învățământului bilingv
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au un potențial mare pentru dezvoltarea învățământului bilingv

Președinta țării Maia Sandu a avut o discuție cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhmanov. Potrivit unui comunicat publicat pe 8 iunie de serviciul de presă al Președinției, oficialii au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre integrarea comunităților culturale, valorificarea diversității etnice și lingvistice, promovarea unei societăți tolerante și acțiunile necesare în acest scop.

„Am ținut să menționez că scopul meu ca Președinte este să consolidez societatea și să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetățean se simte în siguranță, se simte respectat și are oportunități egale de dezvoltare. Ca priorități, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe – educaționale, pentru tineri, jurnalistice -, care să-i motiveze pe cetățenii noștri să învețe mai multe unul despre altul”, a spus șefa statului după încheierea discuției. Astfel, un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învățământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice, un potențial mare în acest sens fiind UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Președintele Maia Sandu a mulțumit oficialului OSCE pentru asistența acordată în procesul de preluare, de către țara noastră, a bunelor practici internaționale în domeniul minorităților naționale și și-a exprimat convingerea că diferențele ne pot face mai puternici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: