Maia Sandu va cere în instanță scuze publice de la Ion Chicu și 100 000 de lei. Ce plănuiește să facă cu banii
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va cere în instanță scuze publice de la Ion Chicu și 100 000 de lei. Ce plănuiește să facă cu banii

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu l-a acționat în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu, acuzându-l de minciună. Aceasta solicită scuze publice și daune materiale în mărime de 100 000 de lei, bani care urmează a fi donați unei familii social-vulnerabile. Declarația a fost făcută de către liderul PAS în cadrul ediției din 23 iulie a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. 

Maia Sandu susține că Ion Chicu i-a adus acuzații false precum că pe timpul cât a fost aceasta premier a fost reeșalonată datoria pe care o avea „Avia Invest” față de stat. Aceasta susține că documentul a fost pregătit înainte ca ea să preia funcția de premier. Ulterior, persoana care a semnat documentul în cauză a fost sancționată.

„Omul pe care l-au numit ei în guvernul lui Filip în primele zile de guvernare a semnat un document de reeșalonare. Din informațiile pe care le am de la Ministerul Finanțelor, chiar Ion Chicu a participat se pare că la acest document de reeșalonare. Ei pregăteau această reeșalonare. Nici eu, nici echipa mea n-are nimic cu această reeșalonare. Acest personaj de la autoritatea aviației a semnat documentul. În momentul în care noi am descoperit, am făcut anchetă de serviciu și l-am dat afară, așa cum scrie legea”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, Ion Chicu a afirmat că, în 2013, președinta PAS ar fi votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar și a garanțiilor de stat după furtul miliardului

„Nu am votat pentru concesionarea aeroportului. Există și probă video, merg în instanță de judecată și o să-i arat în instanța de judecată, dacă altfel omul nu vrea să se documenteze”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, liderul PAS vrea ca premierul Ion Chicu să recunoască public că a mințit și să achite 100 000 de lei drept despăgubiri materiale, bani care vor fi donați unei familii nevoiașe. Prima ședință de judecată urmează a avea loc pe data de 22 octombrie, ora 11:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Acum câteva zile, fiind întrebat  de jurnaliști dacă își va cere scuze public de la Maia Sandu, Ion Chicu a declarat că: „sunt gata să-mi cer scuze de la orice femeie”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: