Maimuțele de la o grădină zoologică, primele animale din lume vaccinate împotriva Covid-19
Full Article 1 minutes read

Maimuțele de la o grădină zoologică, primele animale din lume vaccinate împotriva Covid-19

Nouă maimuțe mari de la grădina zoologică din San Diego, California, sunt primele animale vaccinate cu un ser experimental anti-Covid-19, asta după ce în luna ianuarie opt gorile au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus după ce ar fi intrat în contact cu un îngrijitor infectat, au declarat joi oficialii instituţiei, potrivit Agerpres.

Patru urangutani şi cinci bonobo au fost vaccinaţi până acum, grădina zoologică intenţionând să imunizeze alţi trei bonobo şi o gorilă în curând. Urangutanii şi bonobo, împreună cu cimpanzeii, sunt speciile cele mai apropiate de oameni, punându-i în pericol să contracteze coronavirusul care s-a răspândit rapid de la la om la om.

Un astfel de caz a fost semnalat la mijlocul lunii ianuarie când Parcul Safari al grădinii zoologice a raportat că cele opt gorile ale sale au dezvoltat COVID-19 după ce au intrat în contact cu un îngrijitor care avea coronavirus, chiar dacă angajatul era asimptomatic şi purta echipament de protecţie.

Personalul grădinii zoologice din San Diego a inoculat maimuţele între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie cu două doze de vaccin Zoetis, la trei săptămâni distanţă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: