Majoritatea deputaților, cu măști în sala de plen a Parlamentului: Grosu: „Îi îndemn și pe cei care mai meditează”
Full Article 2 minutes read

Majoritatea deputaților, cu măști în sala de plen a Parlamentului: Grosu: „Îi îndemn și pe cei care mai meditează”

Majoritatea deputaților prezenți astăzi la ședința Parlamentului poartă măști de protecție împotriva COVID-19. Șeful Legislativului a salutat această decizie și i-a îndemnat pe toți să o facă.

„Mă bucur că majoritatea deputaților s-au conformat noilor cerințe de a purta în sala de ședințe măști. Îi îndemn și pe cei care mai meditează să se alăture majorității care poartă măști”, a spus Igor Grosu în debutul ședinței Parlamentului.

Menționăm că, în perioada 4–10 iulie s-au înregistrat 1 852 de cazuri de COVID-19, în creștere cu 82,8% comparativ cu săptămâna precedentă. În prezent, persoanele infectate cu COVID-19 urmează tratament în zece instituții medicale, în care sunt suficiente paturi pentru această categorie de pacienți. În caz de necesitate numărul lor poate fi extins sau vor fi activate paturi în alte spitale. La fel, instituțiile medico-sanitare publice sunt asigurate cu suficiente medicamente și consumabile medicale, necesare pentru tratarea pacienților infectați.

Conform incidenței, două raioane, Ialoveni și Anenii Noi, sunt sub cod galben, iar municipiul Chișinău – sub cod portocaliu, Centrele de Sănătate Publică urmează să solicite întrunirea comisiilor teritoriale excepționale de sănătate publică pentru a decide cu privire la măsurile aplicabile la nivel de teritoriu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: