Mandat de arest pentru 18 zile de arest pe numele fostului deputat român, Cristian Rizea
Full Article 2 minutes read

Mandat de arest pentru 18 zile de arest pe numele fostului deputat român, Cristian Rizea

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care se ascunde la Chișinău de justiția română și care a fost reținut zilelele trecute, a primit 18 zile de arest provizoriu, informează Jurnal.md.

Condamnat definitiv în România, fostul deputat PSD, Cristian Rizea, încă nu va fi extrădat de către autoritățile Republicii Moldova. În schimb își va petrece următoarele 18 zile în izolator. Mandatul a fost emis astăzi de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Potrivit avocatei lui Cristian Rizea, Corina Stratan, clientul său a cerut azil politic, iar în prezent are statut de solicitant. Astfel, nu poate fi demarată nicio procedură de extrădare. La rândul său Rizea a declarat că justiția moldovenească îi va face dreptate.

***

Amintim că președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească fugarului Cristian Rizea. Cetățenia ar fi fost obținută în mod ilegal. Rizea a fost condamnat definitv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. pentru trafic de influență și spălare de bani, într-un dosar în care a pretins și a primit de la un om de afaceri 300 000 de euro.

Rizea fugise, însă, din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de aproape doi ani pe teritoriul Republicii Moldova, fiind până nu demult cetățean moldovean.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: