Marea Britanie a aprobat vaccinarea adolescenților de la 12 ani cu serul Moderna
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie a aprobat vaccinarea adolescenților de la 12 ani cu serul Moderna

Marea Britanie a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna (Spikevax) în rândul minorilor cu vârsta de 12 ani și mai mult. Informația a fost publicată pe site-ul guvernului. 

Anterior, a fost aprobată eficiența și siguranța vaccinului pentru persoanele cu vârsta de la 18 ani în sus. Studiile au arătat că, printre cele mai comune reacții adverse, se numără durerea musculară și oboseala.

În iulie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid produs de compania Moderna în rândul adolescenților de 12-17 ani.

Eficiența Spikevax a fost testată în cadrul unui studiu la care au participat 3 732 de adolescenți cu vârstele între 12 și 17 ani. Cercetarea a arătat că Spikevax a provocat același răspuns imunitar ca în rândul tinerilor de 18-25 de ani. În afară de aceasta, niciun adolescent dintre cei care au fost imunizați cu Spikevax nu au fost până acum testați pozitiv cu coronavirus, spre deosebire de cei cărora li s-a admnistrat placebo.

***

Anterior, EMA a aprobat administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech în rândul adolescenților. Potrivit celui mai recent bilanț, aproape 200 mln de europeni din 27 de state sunt vaccinați complet în prezent, ceea ce constituie 55% din populația adultă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: