Marea Britanie a început campania de vaccinare în masă. Primul beneficiar – o femeie de 90 de ani
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie a început campania de vaccinare în masă. Primul beneficiar – o femeie de 90 de ani

Marea Britanie a început pe 8 decembrie campania de vaccinare în masă împotriva coronavirusului de tip nou, scrie BBC. Primul beneficiar a devenit o femeie de 90 de ani din Irlanda de Nord.

Primele vor fi vaccinate persoanele cu vârsta mai mare de 80 de ani, pacienții din azilurile de bătrâni, precum și lucrătorii medicali și cei sociali.

În total, au fost comandate 40 mln de doze. Prima partidă – de circa 800 de mii de doze, a fost deja livrată în Marea Britanie din Belgia, unde sunt produse.

Procesul de imunizare contra COVID-19 constă din două doze, care sunt administrate la o diferență de 21 de zile. Din mai, autoritățile plănuiesc ca vaccinul să fie accesibil pentru toți doritorii.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că procesul de imunizare nu va fi rapid și a îndemnat populația să respecte, în continuare, distanța socială și măsurile de igienă.

Cei care se vor vaccina vor primi un certificat care să confirme că au fost imunizați.

Acum o săptămână, Londra a aprobat vaccinul elaborat de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech pentru imunizarea în masă.

Alte două vaccinuri – a companiei americane Moderna și a celei britanice AstraZeneca, se află deocamdată în proces de aprobare.

Campania de vaccinare a început și în Rusia (la Moscova pe 5 decembrie).

Potrivit celui mai recent bilanț, la nivel mondial au fost confirmate aproape 67 mln de infectări și peste 1,5 mln de decese din cauza noului coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: