Marea Britanie majorează ajutorul militar pentru Ucraina la $3,2 miliarde. Sunak zboară la Kiev
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie majorează ajutorul militar pentru Ucraina la $3,2 miliarde. Sunak zboară la Kiev

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, zboară la Kiev vineri, 12 decembrie, pentru a anunța un nou pachet de ajutor în mărime de 2,5 miliarde de lire sterline, aproximativ 3,2 miliarde de dolari, în 2024. Această sumă este cu 200 de milioane de lire sterline (255 de milioane de dolari) mai mare, decât cea alocată în ​​ultimii doi ani, scrie publicația „Настоящее Время”, cu referire la un comunicat emis de guvernul britanic.

Fondurile alocate, după cum s-a menționat, vor ajuta la utilizarea „celei mai bune experiențe și producții militare din Marea Britanie, pentru a asigura victoria Ucrainei”.

Potrivit sursei citate, cel puțin 200 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite pentru achiziționarea și producția de drone pentru Ucraina, inclusiv drone de recunoaștere pe distanță lungă, atac și drone maritime. Cele mai multe drone vor fi fabricate în Marea Britanie.

„Marea Britanie este deja unul dintre cei mai apropiați parteneri ai Ucrainei, deoarece înțelegem că securitatea lor este securitatea noastră. Astăzi mergem mai departe – ne sporim asistența militară, livrând mii dintre cele mai recente drone și semnând un nou acord istoric de securitate pentru a oferi Ucrainei garanții care are nevoie pe termen lung”, a spus Rishi Sunak, înainte de vizita sa în Ucraina.

Ultima dată, Rishi Sunak a vizitat Kievul în noiembrie 2022. În urma vizitei sale, Marea Britanie a anunțat că va transfera în Ucraina 125 de tunuri antiaeriene, zeci de radare, sisteme de apărare aeriană și sisteme de război electronic împotriva dronelor de atac.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: