Mărțișor pentru Maia Sandu. Serghei Sîrbu cere documente care să demonstreze conflictul de interese
Full Article 3 minutes read

Mărțișor pentru Maia Sandu. Serghei Sîrbu cere documente care să demonstreze conflictul de interese

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu cere Președinției să-i prezinte explicații privind interdicția de a participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 26 februarie. Pe 1 martie, parlamentarul i-a trimis Maiei Sandu o scrisoare prin care îi solicită să îi prezinte acte care ar confirma că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost informată despre presupusa situație de conflict de interese.

Sergiu Sîrbu, care este președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică și membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate, cere explicații de la Președinție, după incidentul de săptămâna trecută când i s-a interzis accesul la ședința acestei structuri.

Sergiu Sîrbu a transmis un demers în adresa Președinției în care menționează că a fost invitat la ședința Consiliului din 26 februarie, după care, în dimineața aceleiași zile, cu puțin timp înainte de ședință, i-a fost transmis un mesaj, prin e-mail, în care i s-a sugerat să se abțină de la prezența la ședință întrucât „au fost semnalate situații care generează un potențial conflict de interese în raport cu persoana sa”. De asemenea, Maia Sandu a declarat ulterior că ar fi existat un conflict de interese în privința subiectului legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În acest context, Sergiu Sîrbu cere să i se prezinte acte care ar confirma că Autoritatea Națională de Integritate a fost informată despre presupusa situație de conflict de interese, așa cum prevede legea și cum a soluționat autoritatea respectivă potențialul conflict.

Totodată, Sergiu Sîrbu cere să i se explice de ce i s-a interzis accesul la întreaga ședință, dacă potențialul conflict de interese viza doar un subiect de pe agendă.

În cazul în care Președinția nu a informat ANI, așa cum prevede legea, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, membru din oficiu al CSS, cere să-i fie prezentate toate actele, înscrisurile examinate și procesul-verbal al ședinței Consiliului din 26 februarie.

Sergiu Sîrbu obligă Președinția să-i prezinte explicații privind interdicția de a participa la ședința CSS

Președintele…

Publicată de Pentru Moldova pe Luni, 1 martie 2021

***

Pe 26 februarie, la președinție, s-a desfășurat ședința CSS. Principalul subiect discutat a fost concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, deputatul grupului „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la întrunirea care a durat 6 ore.

În cadrul conferinței de presă de după șeidnță, șefa statului a explicat că acest lucru s-a întâmplat, deoarece Sîrbu face parte dintr-un grup parlamentar ai cărui membri „sunt implicați direct în această mare schemă de corupție”. Prin urmare, există un conflict de interese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: