Mascații au descins cu percheziții la membrii „Șansă” și „Renaștere”. Reacția partidelor afiliate lui Șor: „Se tem de noi”
Full Article 2 minutes read

Mascații au descins cu percheziții la membrii „Șansă” și „Renaștere”. Reacția partidelor afiliate lui Șor: „Se tem de noi”

Oamenii legii au descins cu percheziții, în dimineața zilei de 4 octombrie, la domiciliile și birourile mai multor activiști și lideri locali ai Partidelor „Șansă” și „Renaștere”, afiliate politicianului fugar Ilan Șor. Informația a fost făcută publică de cele două formațiuni politice, care au condamnat gestul.

„Îmi scriu colegii că în toate raioanele din nordul Moldovei, la toți colegii noștri din partidul „Șansă” au loc percheziții acasă, la domiciliu. Nu la oficiu. De dimineață. Știți cum spuneau unii care sunt acum la guvernare: au venit noaptea, ca hoții. Vreau să-mi exprim susținerea către toți colegii. Și la colega noastră de la Orhei, Cristina Cojocari, de asemenea au loc percheziții. Suntem alături de dânșii. Vom fi aproape și vom lupta pentru drepturile noastre, dar în special pentru al vostru. Pentru dreptul moldovenilor de a trăi într-adevăr într-o țară frumoasa și bogată, în care sunt respectate drepturile omului”, a declarat liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, în timpul unui protest.

Și Partidul „Renaștere” a fost luat prin surprindere în dimineața zilei de mascați. Formațiunea politică susține că sunt percheziționați, la moment, activiștii și liderii locali ai partidului din nordul țării.

„Un alt val de percheziții nu face decât să arate că autoritățile se tem de noi. Niciun partid de opoziție nu a fost vreodată supus unei asemenea presiuni fără precedent. Ei încearcă să ne scoată din cursa electorală pentru că partidul nostru reprezintă o amenințare reală în adresa regimului dictatorial ai Maiei Sandu și al PAS. Acest lucru nu ne va opri, vom continua să luptăm pentru renașterea Moldovei fără PAS!”, a anunțat „Renaștere”.

NM a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție. Instituția a confirmat că efectuează percheziții la cele două formațiuni politice, însă nu a oferit detalii în ce dosar și pe ce adrese. „Vom reveni cu detalii”, a declarat PA pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: