Atenție, dacă lăsați mașina la parcarea Aeroportului. Timp de cinci zile, accesul va fi interzis
Full Article 2 minutes read

Atenție, dacă lăsați mașina la parcarea Aeroportului. Timp de cinci zile, accesul va fi interzis

Automobilele din parcarea Aeroportului Chișinău vor putea fi recuperate de proprietari până pe 31 mai sau după 2 iunie. Cu precizări în acest sens au venit reprezentanții Aeroportului. Anterior, și Inspectoratul General al Poliției a vorbit despre mai multe restricții în contextul Summitului Comunității Politice Europene, pe care Moldova îl va găzdui în perioada 1-2 iunie.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au declarat că „mașinile parcate până pe 28 mai vor putea fi recuperate până pe 31 mai, ora 23.00 sau după 02 iunie, ora 07:00”.

Totodată, responsabilii au adăugat că în perioada premergătoare summitului Aeroportul Internațional Chișinău și parcarea auto din preajmă vor activa în regim special.

  • în perioada 01.06 (ora 00:01) – 02.06 (ora 07:00) Aeroportul Internațional Chișinău este declarat zonă temporar restricționată. Publicul larg nu va avea acces în zona adiacentă Aeroportului;
  • în perioada 15.05 – 28.05 parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă. Nivelul superior va fi disponibil pentru parcare;
  • în perioada 28.05 – 02.06 (până la 07.00 ora locală) accesul în parcare va fi interzis pe toate nivelele.

***

Pe 1 iunie, complexul vitivinicol Castel Mimi din Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

În contextul evenimentului, polițiștii au declarat că va fi limitată viața cotidiană pentru perioade scurte de timp. Nu va fi permisă parcarea pe un anumit interval în perimetrele de securitate maximă. La fel, șoferii sunt îndemnați că evite arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în anumite intervale de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers. În același timp, cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate.

În același timp, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: