Medicii din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România
Full Article 2 minutes read

Medicii din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România

Cadrele medicale din Republica Moldova care au ajutat, timp de două săptămâni, la tratarea pacienților infectați cu Covid internați la Spitalul Modular din Lețcani, au primit Ordinul „Meritul Sanitar”. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Ala Nemerenco.

„La plecare, în semn de recunoștință Prefectul județului Iași din numele Prefecturii, a Consiliului Județean și Primăriei mun. Iași le-a acordat Ordine ale Meritului Sanitar. Deocamdată le spun colegilor un mare mulțumesc din partea ministerului și le exprim tot respectul nostru. Ei au fost înlocuiți cu o nouă echipă, menită să asigure activitatea spitalului modular din Lețcani. Numai împreună, solidari, având grijă unii de alții putem birui această năpastă. Vă mulțumesc enorm pentru implicare, dragi colegi!”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria municipiului Iași, Ordinul a fost acordat „drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi”.

Amintim că Republica Moldova a detașat în România, la 18 octombrie 2021, o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID internați la spitalul modular de la Leţcani, Iași. Misiunea acestora s-a încheiat pe 1 noiembrie.

Cu toate acestea, țara noastră a mai delegat încă 27 de cadre medicale într-un alt spital din Iași, unde pe parcursul mai multor zile vor întreprinde misiuni de salvare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: