Membrii CEC din Găgăuzia susțin că au fost citați la CNA. De vină e Tauber?
Full Article 2 minutes read

Membrii CEC din Găgăuzia susțin că au fost citați la CNA. De vină e Tauber?

Centrul Național Anticorupție (CNA) verifică Comisia Electorală Centrală (CEC) a Găgăuziei, după ce deputata Marina Tauber, tot ea vicepreședinte a Partidului „ȘOR”, aflată în arest la domiciliu, a fost înregistrată în calitate de reprezentant al candidatului la funcția de bașcan din partea formațiunii politice, Evghenia Guțul. Declarațiile au fost făcute de președinta Comisiei din Găgăuzia, Iana Kovalenko, notează Nokta.

„Un angajat al Centrului Național Anticorupție a sesizat secretarul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei că s-a inițiat un proces pentru infracțiune din cauza faptului că angajații CEC au înregistrat-o pe doamna Tauber ca reprezentant la alegeri a candidatului Evghenia Guțul”, a declarat Kovalenko.

Ea a adăugat că tuturor angajaților CEC au primit citații pentru 18 mai.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, a declarat că nu cunoaște despre eventuale citații expediate de Centrul Anticorupție în adresa membrilor CEC din Găgăuzia. Starinschi a menționat că va reveni cu informații suplimentare, după ce ofițerii CNA vor confirma sau infirma informația.

De menționat că locuitorii din Găgăuzia sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege bașcanul. Pentru funcție luptă candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din Moldova, Grigorii Uzun și candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul. Potrivit Nokta, secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fără incidente. Locuitorii regiunii sunt așteptați la vot până la ora 21:00.

Precizăm în acest context că oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din Găgăuzia de către Partidul „ȘOR” în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanți din cadrul formațiunii sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan. Șor a negat acuzațiile și a calificat probele audio și video prezentate de procurori ca fiind „trucate”.

Luni, 15 mai, cu începere de la ora 10, magistrații Curții Constituționale se vor întruni într-o nouă ședință pentru a decide cu privire la constituționalitatea Partidului „ȘOR”. Subiectul a fost examinat și dezbătut, anterior, în trei ședințe ale Înaltei Curți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: