Membrul Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi, declarat nevinovat în dosarul privind tentativă de transport a munițiilor
Full Article 2 minutes read

Membrul Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi, declarat nevinovat în dosarul privind tentativă de transport a munițiilor

Membrul Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi a fost declarat nevinovat în dosarul privind tentativă de transport a munițiilor la vama moldo-ucraineană. O decizie în acest sens a fost propunțată de către judecătoria din Belgorod-Dnestrovsk, astăzi, 27 ianuarie. Despre acest lucru a anunțat deputatul Vasile Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Stanislav Klimenko, care este avocatul lui Verbițchi, analiza acestui caz a durat un an și jumătate. El a mai menționat că apărarea trebuia să demonstreze în mod independent nevinovăția lui Verbițchi. „Noi am demonstrat că a fost o provocare, că Ruslan nu a comis nici o crimă. Toate probele sunt colectate ilegal. În general, Ruslan nu trebuia să fie judecat pe teritoriul Ucrainei”, a spus Klimenko.

De asemenea, avocatul a mai declarat că procurorul va ataca această decizie la o instanță superioară.

La ședința de judecată a fost prezent liderul PPDA, Andrei Năstase. După proces, el a spus că dosarul împotriva lui Verbițchi a fost deschis la ordinul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Menționăm că Ruslan Verbițchi a fost reținut în luna august 2018 de către polițiștii de frontieră ucraineni, după ce aceștia au descoperit în mașina sa 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „Kalashnikov”. Verbițchi a declarat atunci că totul a fost o înscenare în legătură cu activitatea sa politică.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: