Merele „aruncate” în câmp fuseseră, de fapt, depozitate temporar și urmează să ajungă la fabrică. Precizările Ministerului Agriculturii
Full Article 2 minutes read

Merele „aruncate” în câmp fuseseră, de fapt, depozitate temporar și urmează să ajungă la fabrică. Precizările Ministerului Agriculturii

Ministerul Agriculturii a făcut precizări despre imaginile publicate, pe 12 septembrie, de Partidul „Democrația Acasă”, în care se vede cum merele dintr-un camion sunt descărcate în câmp. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției anunță că au discutat cu proprietarul fructelor și, de fapt, acestea fuseseră doar depozitate în acel loc și urmează să fie livrate la o fabrică de procesare.

„În imaginile video captate într-o livadă din nordul țării și distribuite public, observăm o parte componentă a procesului de strângere a roadei. Merele sunt strânse pentru a fi livrate fabricii de procesare. Informațiile precum că merele au fost aruncate pe marginea drumului sunt eronate”, a precizat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Reprezentanții instituției susțin că au discutat cu producătorul agricol, iar acesta le-a spus că deține un contract de vânzare cu o fabrică de procesare. Fabrica va pune la dispoziția agricultorului un transport de capacitate mare pentru transportarea fructelor, iar părțile s-ar fi înțeles că transportul de la fabrică va prelua producția de la intrarea în livadă.

***

Partidul „Democrația Acasă”, condus de Vasile Costiuc, a publicat pe 12 septembrie imagini în care se vede cum zeci de kilograme de mere sunt descărcate, în câmp, dintr-un camion. Gestul ar fi avut loc, la Dondușeni, iar autorul imaginilor susține că s-a recurs la această soluție din cauza că proprietarul fructelor nu avea cui să le vândă.

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că Primăria Chișinău va încheia contracte cu agricultorii, pentru ca fructele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: