Un agricultor din Dondușeni și-ar fi aruncat merele în câmp. Reacția primarului capitalei (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un agricultor din Dondușeni și-ar fi aruncat merele în câmp. Reacția primarului capitalei (VIDEO)

Primarul capitalei Ion Ceban a venit cu o reacție după ce pe internet au apărut imagini de la Dondușeni, unde un agricultor ar fi fost nevoit să descarce, în câmp, un camion cu mere. Edilul a anunțat că Primăria Chișinău va încheia contracte cu agricultorii, pentru ca fructele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

Partidul „Democrația Acasă”, condus de Vasile Costiuc, a publicat pe 12 septembrie imagini în care se vede cum zeci de kilograme de mere sunt descărcate, în câmp, dintr-un camion. Gestul ar fi avut loc, la Dondușeni, din cauza că proprietarul fructelor nu avea cui să le vândă.

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că Primăria Chișinău va încheia contracte cu agricultorii, pentru livrarea merelor în școli și grădinițe.

„Ieri pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere. Am dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele noastre să ajungă pe masa copiilor. (…) Noi cumpărăm, iarna,banane pentru copii cu preț de 3-4 ori mai mare”, a scris Ceban.

UPDATE (17:00) Ministerul Agriculturii a venit cu o reacție la imaginile publicate pe internet. Reprezentanții instituției susțin că, de fapt, fructele fuseseră depozitate la intrarea în livadă, de unde urmau să fie livrate la o fabrică de procesare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: