Mesaj pentru diaspora de la Igor Dodon: „Abțineți-vă să reveniți în această perioadă acasă”
Full Article 2 minutes read

Mesaj pentru diaspora de la Igor Dodon: „Abțineți-vă să reveniți în această perioadă acasă”

Președintele Igor Dodon a îndemnat cetățenii Republicii Moldova stabiliți în străinătate să evite venirea în țară în perioada sărbătorilor pascale. Precizările au fost făcute în cadrul unui briefing din 5 aprilie.

„Peste 2 zile, pe data de 7 e Bunavestire, duminică e Paștele, apoi Paștele Blajinilor. Cel mai mare cadou pe care îl puteți face celor apropiați este să nu îi supuneți riscului. Nici pe ei, nici pe dumneavoastră”, a spus Dodon.

Igor Dodon a menționat că în zilele următoare va discuta cu conducerea Mitropoliei Moldovei și vor decide cum va fi procedura în acest an, pentru a nu supune riscului credincioșii. Șeful statului a avut un mesaj și pentru moldovenii stabiliți în străinătate.

„Înțeleg că doriți acasă și venirea de Paști, deseori, era nu doar venirea de sfintele sărbători, dar în mare parte, era posibilitatea să vă vedeți rudele. Dar chiar dacă veniți în următoarele zile, veți fi obligați 14 zile să stați în carantină, pentru că altfel riscați cu rudele dvs, cu cei apropiați. Dragi concetățeni, evitați în această perioadă supunerea riscului pe cei apropiați. De fiecare dintre dvs depinde sănătatea copiilor, părinților și buneilor voștri de aici, din țară. Din iresponsabilitatea unora vor fi supuși riscului ei. Abțineți-vă să reveniți în această perioadă acasă”, a spus șeful statului.

Președintele a amintit cazul femeii din Fălești care a decedat acum câteva zile, după ce a fost contaminată de nora sa, care revenise din străinătate și nu s-a izolat timp de 14 zile. 

Amintim că astăzi au fost înregistrate 112 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul total a ajuns, astfel, la 864 de îmbolnăviri.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: