Coronavirus: Încă 112 cazuri noi în Republica Moldova. Bilanțul ajunge la 864 de îmbolnăviri
Full Article 3 minutes read

Coronavirus: Încă 112 cazuri noi în Republica Moldova. Bilanțul ajunge la 864 de îmbolnăviri

Încă 112 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Numărul total se ridică, astfel, la 864 de  îmbolnăviri. Anunțul a fost făcut după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 5 aprilie. 

„Suntem la o etapă când vom intra în curând în perioada de vârf a acestei crize. Cel mai probabil, în următoarele zile vom trece de 1000 de cazuri și vom intra în scenariul 4: implicarea mai multor instituții medicale și a tuturor medicilor disponibili”, a menționat președintele Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că astăzi a decedat o persoană de 56 de ani, bilanțul victimelor răspuse ridicându-se la 15 decese.

Din noile cazuri, 8 sunt de import, inclusiv 4 din Marea Britanie, 2 din Italia și 2 din Rusia. Alte 104 cazuri sunt cu transmitere locală, cele mai multe fiind din Chișinău, Ștefan Vodă și Soroca.

Șeful statului a menționat că la Glodeni situația este îngrijorătoare, iar astăzi au fost înregistrate 18 din totalul de 24 de cazuri confirmate în raion. 11 dintre cei infectați sunt medici.

„Ne îngrijorează situația de la Glodeni”, a menționat Igor Dodon.

În ceea ce ține de orașele Soroca și Ștefan Vodă, unde este instituită carantină, șeful statului a declarat că dacă acest regim nu va fi respectat, urmează alte măsuri. Potrivit lui, autoritățile vor fi nevoite să restricționeze ieșirea din casă și să permită ieșirile doar în baza unui permis. Acest subiect urmează să fie discutat luni.

Președintele Igor Dodon a amintit că de luni, 6 aprilie, bugetarii revin la muncă, însă a îndemnat conducerea instituțiilor care pot să nu cheme angajații la birou, să îi lase să lucreze la distanță.

Amintim că astăzi a murit al treilea medic din Republica Moldova infectat cu COVID-19. Este vorba despre un radiolog, doctor în ştiinţe medicale, care activa ca șef de secţie în cadrul clinicii Repromed. Anterior, acesta a deţinut funcţiile de şef Secţie Radiologie şi şef Secţie medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

În data de 27 martie, ministrul Sănătății a anunțat că o femeie de 79 de ani a decedat după ce a contractat virusul. Aceasta lucra în sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească.

Iar pe 3 aprilie, a fost constatat decesul unei alte femei care, la fel, lucra medic la ambulanță. Aceasta avea 65 de ani și era din Soroca.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: