Mesajul premierului pentru procurori, în ajunul Adunării Generale: Sunt sigur că vă doriți ca societatea să vă respecte
Full Article 2 minutes read

Mesajul premierului pentru procurori, în ajunul Adunării Generale: Sunt sigur că vă doriți ca societatea să vă respecte

Prim-ministrul Dorin Recean încurajează procurorii din țară să participe la Adunarea Generală a Procurorilor, planificată pentru vineri, 22 decembrie. Premierul a făcut apelul în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 21 decembrie. Potrivit lui, procurorii pot, pentru prima dată, să-și aleagă conducerea care să „înfăptuiască curățarea sistemului” – ocazie pe care nu trebuie să o rateze.  

„Vreau să încurajez participarea dvs. la Adunarea Generală a Procurorilor, în sfârșit să alegeți, pentru prima dată există această oportunitate, un organ de auto-administrare, care să vă reprezinte și care într-adevăr  să înfăptuiască curățarea sistemului și organizarea corectă a sistemului procuraturii. (…) Sunt sigur că și dvs. vă doriți ca societatea să respecte instituția procuraturii. Iată că mâine aveți oportunitatea să demonstrați că toți sunteți parte a acestui efort, pe care societatea îl așteaptă”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Amintim că Adunarea Generală a Procurorilor a fost convocată, pentru prima dată după aproximativ trei ani de la ultima ședință ,în luna august, curent. Acuzatorii urmau să-și aleagă reprezentanți în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), însă cu votul a peste 250 de procurori, Adunarea a fost amânată, la propunerea a trei procurori care nu au trecut evaluarea pre-vetting, dar în cazul cărora Curtea Supremă de Justiție a dispus reevaluarea. Detalii – AICI.

Recent, Consiliul Superior al Procurorilor, a hotărât că Adunarea Generală a Procurilor, începută în luna august, va continua pe 22 decembrie. Procurorii urmează să se revină, în cadrul ședinței de vineri, la alegerile pentru CSP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: