„Mi-am făcut munca corect”. Reacțiile persoanelor pe care Spînu le vrea afară din sistem 
Full Article 3 minutes read

„Mi-am făcut munca corect”. Reacțiile persoanelor pe care Spînu le vrea afară din sistem 

Funcționarii din Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și justiție, vizați de acuzațiile lui Andrei Spînu, au venit cu reacții. În ajun, secretarul general al Președinției a dat numele a 5 persoane din sistem care, potrivit lui, trebuie „să fie scoase din funcțiile pe care le au”. Cei vizați îi spun lui Spînu să se adreseze instituțiilor de resort. Totuși, aceștia declară că și-au făcut munca corect și că Spînu „a ales să se victimizeze”. 

„Domnul Spînu a ales să se victimizeze în eventualitatea în care va fi tras la răspundere pentru fapte infracționale pe care dumnealui probabil conștientizează că le-a făcut”. Este reacția fostului procuror anticorupție Eugen Rurac, acuzat de fostul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu că ar fi unul dintre oamenii care i-ar fi orchestrat dosare penale, scrie tv8.md.

„Eu cred că domnul Spînu conștientizează că a comis mai multe fapte infracționale și mai devreme sau mai târziu urmează să răspundă și a ales o poziție de victimizare ca în caz că va fi tras la răspundere, să își arate o poziție de victimizare”, a adăugat Rurac.

Șeful-adjunct al Procuraturii Anticorupție Mihai Ivanov i-a sugerat lui Andrei Spînu să se plângă instituțiilor de resort. „Dacă dumnealui invocă faptul că eu aș sta în spatele dosarelor, să se adreseze instituțiilor competente” , a declarat Ivanov pentru sursa citată.

Sergiu Mițelescu, și el vizat, a menționat că și-a făcut munca în mod corect, inclusiv în cazul profesorilor turci. „Pe toată activitatea mea la SIS, inclusiv cea la care se referă domnul Spînu, mi-am făcut munca corect, onest, legal și în spatele acțiunilor mele stau la bază acte legale”, a precizat Mițelescu.

Alexandru Esaulenco și Vitalie Ojog nu au comentat deocamdată acuzațiile.

***

În ajun, actualul secretar general al Președinției a oferit mai multe nume care, a spus Andrei Spînu, nu ar trebui să se mai regăsească în sistem, pentru că ar fi fost fideli regimului Plahotniuc, dar și că ar sta în spatele dosarelor sale penale. Într-un interviu, Spînu s-a referit la cele 5 persoane enumerate mai sus.

Pe 7 aprilie, Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că Andrei Spînu, în ultima perioadă, „a fost supus unor denigrări și falsuri murdare”. Partidul a precizat că Spînu „a avut un rol esențial” în calitate de ministru în Guvernul Gavrilița și că „va avea în continuare un rol esențial în efortul țării noastre de a deveni membră UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: