Microinvest își consolidează poziția de creditor responsabil
Full Article 3 minutes read

Microinvest își consolidează poziția de creditor responsabil

Unicul creditor responsabil certificat din Republica Moldova, compania Microinvest, confirmă în acest an alinierea la principiile internaționale de calitate și protecție a clienților.  Obținând pentru prima dată certificatul „SMART” în anul 2015, organizația demonstrează încă o dată că, indiferent de provocările actuale, rămâne a fi compania în care clienții pot avea încredere.

Campania „SMART” a Centrului de Incluziune Financiară (CFI) reprezintă un program de certificare a instituțiilor de microfinanțare din întreaga lume, în baza unei verificări riguroase a tuturor proceselor de lucru, menite să asigure respectarea practicilor și principiilor de protecție a clienților. Peste 135 de instituții financiare din peste 40 de țări au confirmat deja aderarea la aceste principii, care se bazează pe abordarea transparentă, prudentă și respectuoasă a clientelei.

Sistemul de acordare a certificatelor, presupune necesitatea recertificării o dată în patru ani și o confirmare a respectării bunelor practici de abordare și lucru cu clienții o dată în 2 ani. Compania Microinvest se bucură de această recunoaștere internațională a calității în deservire de mai mult de 6 ani, aceasta fiind o garanție a unui proces de creditare corect și echitabil.

Pentru clienții companiei Microinvest, certificatul „SMART” înseamnă deservire la standarde internaționale, evaluarea responsabilă a capacității de plată, oferirea tuturor informațiilor necesare, explicarea clauzelor contractuale și o colaborare bazată pe principii de protecție recunoscute la nivel global, precum:

  • format adecvat al produsului
  • prevenirea supraîndatorării
  • transparență
  • stabilirea responsabilă a prețurilor
  • tratarea corectă și respectuoasă
  • confidențialitatea datelor personale
  • mecanisme de soluționare a reclamațiilor.

„Fiecare confirmare a certificării SMART este un pas spre îmbunătățirea proceselor și serviciilor companiei, astfel încât clienții să se bucure de un parteneriat sigur și stabil. Respectarea principiilor internaționale sunt încă o confirmare exterioară a responsabilității pe care echipa noastră și-o asumă, pentru a asigura o experiență de creditare, care să aducă doar beneficii și avantaje”, declară Directorul Executiv al Microinvest, Dumitru Svinarenco.

Alege Microinvest, un creditor responsabil, și fii sigur că vei beneficia de un proces de creditare transparent, în care vei fi tratat corect și vei fi deservit conform celor mai bune practici, recunoscute la nivel global.

______________________________________________________________________________

Microinvest este o organizație de creditare nebancară, cu capital străin, care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2003. Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, din rândul organizațiilor de creditare nebancară din țară, Microinvest este organizația cu cel mai mare portofoliu de credite. Compania oferă finanțare flexibilă pentru persoanele fizice și micul business, în condiții avantajoase și la momentul oportun.

Campania „Smart” este o inițiativă globală independentă, sub egida CFI (Centrul de Incluziune Financiară). Organizația are drept scop promovarea serviciilor financiare accesibile, care corespund principiilor de protecție a clienților și care vin să ajute miliarde de oameni din întreaga lume să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: