Migranții care se află la Moscova vor fi imunizați cu serul „Sputnik Light”. Cât costă o procedură?
Full Article 1 minutes read

Migranții care se află la Moscova vor fi imunizați cu serul „Sputnik Light”. Cât costă o procedură?

Migranții care se află la Moscova vor fi imunizați cu serul „Sputnik Light”. Costul unei proceduri constituie 1 300 de ruble (circa 325 de lei). Informația a fost confirmată de primarul Moscovei, citat de RIA Novosti. Cheltuielile vor fi acoperite de către angajatori.

Primarul Moscovei Serghei Sobeanin a anunțat startul imunizării migranților din capitala Rusiei. Serviciul este contra plată. Potrivit acestuia, în cadrul primei etape, se va administra serul „Sputnik Light”. Migranții vor fi imunizați la solicitarea angajatorilor care prestează servicii pentru care imunizarea este obligatorie în proporție de 60%. 

După ce angajatorul va prezenta listele cu persoane care urmează a fi vaccinate, va fi stabilită data imunizării. Transportul angajaților se va face, la fel, din contul angajatorilor. Înainte de a le fi admininistrat vaccinul, angajații străini vor fi examinați de medici.

***

„Sputnik Light” este administrat într-o singură doză. Serul are o eficacitate de 79,4%, faţă de 91,6% în cazul versiunii vaccinului „Sputnik V”, administrat în două doze.

Anterior, în orașele Moscova și Sankt Petersburg au fost anunțat noi restricții din cauza creșterii numărului de infectări zilnice cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: