Mihai Popșoi, invitat să efectueze o vizită la București: discuție cu ministra afacerilor externe a României
Full Article 2 minutes read

Mihai Popșoi, invitat să efectueze o vizită la București: discuție cu ministra afacerilor externe a României

Mihai Popșoi a avut o discuție la telefon, pe 24 ianuarie, cu ministra afacerilor externe a României Luminița Odobescu. Oficiala de la București l-a invitat pe Popșoi să efectueze o vizită în România. Menționăm, Popșoi va prelua, începând cu săptămâna viitoare, șefia Ministerului de Externe. 

Popșoi a scris pe rețelele de socializare că pe 24 ianuarie a avut o discuție telefonică cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu.

„Am discutat despre importanța relațiilor bilaterale speciale dintre Republica Moldova și România, planurile de colaborare pentru perioada imediat următoare și progresul realizat de țara noastră cu sprijinul generos și sincer al României. Am exprimat recunoștința pentru sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova. În continuare mizăm pe experiența României în procesul de integrare europeană și consolidare a rezilienței Republicii Moldova”, a menționat Popșoi.

El a mai spus că ministra de la București l-a invitat să efectueze o vizită în România.

„I-am mulțumit doamnei ministru Luminița Odobescu pentru invitația de a efectua o vizită la București pe care o voi onora cu o deosebită plăcere în cel mai scurt timp”, a conchis Popșoi.

***

Pe 24 ianuarie, Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe. Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe de presă. Popescu a dat asigurări că, în continuare, va contribui la eforturile autorităților Republicii Moldova de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană însă a evitat să comunice dacă va avea sau nu o funcție publică. La această etapă, Popescu a spus că are nevoie de o pauză „doar de la acest post”, de la conducerea Ministerului de Externe. Popescu își va exercita mandatul până la data de 29 ianuarie 2024.

Ulterior, la ședința Guvernului, premierul Dorin Recean a anunțat că funcția de ministru de Externe va fi ocupată începând cu săptămâna viitoare de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi. Totodată, a declarat Recean, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Cristina Gherasimov, în trecut consilier prezidențial, va fi numită în funcția de ministră pentru afaceri europene, iar după depunerea jurământului va conduce Biroul pentru integrare europeană nou-constituit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: