Mihail Leahu și Alina Dandara, cu un PAS mai aproape de a deveni deputați. Cine sunt și ce avere declară?
Full Article 2 minutes read

Mihail Leahu și Alina Dandara, cu un PAS mai aproape de a deveni deputați. Cine sunt și ce avere declară?

Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței din 3 ianuarie, a luat act de vacanța a două mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuite Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

În acest context, CEC va propune Curții Constituționale de a valida mandatele de deputat în Parlamentul Republicii Moldova ale candidaților supleanți Mihail Leahu și Alina Dandara de pe lista Partidul Acțiune și Solidaritate.

Mihail Leahu este președinte Organizația Teritorială Dondușeni PAS. În perioada 1980-2000, a fost pedagog, maistru superior ȘTP Nr.17 Corbu.

Potrivit declarației de avere, viitorul deputat deține un apartament de aproximativ 50 de metri pătrați, cumpărat în 2005 cu 30 494 lei.

Totodată, Leahu are și o căsă de circa 180 metri pătrați cumpărată în 2002 cu 200 000 lei, dar și un bun imobil de 10 000 lei și un garaj, a cărui valoare constituie 20 000 lei.

Amintim că Mihail Leahu va ocupa fotoliul de deputat, după ce că în cadrul ședinței din 16 noiembrie a Guvernului s-a anunțat despre demisia ministrului Economiei Sergiu Gaibu, acesta fiind înlocuit de Dumitru Alaiba.

Alina Dandara deține funcția de consilier în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, ea activează în calitate de manager financiar în cadrul companiei Travod Limited S.R.L și analist financiar la Agile Partners S.R.L. În total, în anul 2021 a ridicat un salariu de aproximativ 203 000 lei.

În declarația ei de avere este indicat un apartament obținut prin contract de donație în 2020.

Viitoarea deputată mai deține și un automobil de model Mercedes în valoare de 90 000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: