Ministerul Agriculturii propune majorarea amenzilor pentru încălcarea legislației de protecție a mediului
Full Article 2 minutes read

Ministerul Agriculturii propune majorarea amenzilor pentru încălcarea legislației de protecție a mediului

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului propune majorarea amenzilor pentru încălcarea legislației de protecție a mediului.

În acest sens, Ministerul Agriculturii propune majorarea cuantumului existent pentru contravențiile silvice cu până la 16 mii de lei, iar pentru folosirea neautorizată a terenurilor din fondul forestier și spațiilor verzi se propune o amendă de circa 17,5 mii de lei.

De asemenea, instituția propune majorarea cuantumului sancțiunilor pentru nerespectarea regimului de protecție și folosință a apelor. Astfel, pentru darea în exploatare a întreprinderilor, a imobilelor comunale și de altă natură fără construcţiile și instalațiile care să prevină impurificarea și infectarea apelor sau influența lor dăunătoare, se propune o amendă de până la 15 mii de lei, comparativ cu 1,5 mii lei, în prezent. Același cuantum se propune și pentru spălarea vehiculelor, utilajelor și ambalajelor în apele naturale, în preajma lor și în alte locuri neautorizate.

Totodată, pentru nerespectarea modului de protecție și folosință a subsolului, Ministerul Agriculturii propune majorarea cuantumului existent (900 de lei) până la 9 000 de lei.

Ministerul Agriculturii consideră că, în prezent, mărimea sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației de protecție a mediului sunt ineficiente, fapt ce duce la neconștientizarea făptașilor despre efectele negative și ireversibile cauzate mediului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: