Ministerul armean al Apărării: Azerbaidjanul a reluat ofensiva în Nagorno Karabah
Full Article 2 minutes read

Ministerul armean al Apărării: Azerbaidjanul a reluat ofensiva în Nagorno Karabah

Ministerul armean al Apărării acuză militarii azeri că au reluat ofensiva în sudul regiunii Nagornii Karabah, scrie Novaya Gazeta cu trimitere la un comunicat al instituției, publicat pe 12 decembrie.

Reprezentanții Ministerului Apărării din Armenia au precizat că „drept răspuns, au fost luate măsuri adecvate”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că, în Nagorno Karabah, pentru prima oară de la încheierea acțiunilor militare, a fost încălcat armistițiul.

În ajun, presa azeră a scris că, în localitatea Gadrut, forțele armene ar fi săvârșit o „acțiune provocatoare” împotriva militarilor azeri, iar un soldat ar fi fost rănit.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Nagorno Karabah a declarat că informația difuzată de presa azeră nu ar corespunde adevărului: „De fapt, în jurul orei 20:40, pe 11 decembrie, inamicul (partea azeră, NR) a făcut o tentativă de atac asupra uneia dintre pozițiile militare, dislocate în sudul apărării Armeniei. În rezultatul schimbului de focuri au fost răniți trei militari în rezervă. Dar viața lor nu este în pericol”, se arată în mesaj.

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan s-a acutizat pe 27 septembrie. În noaptea spre 10 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pașinean și președintele azer Aliev au anunțat despre încetarea acțiunilor militare. Potrivit documentului semnat, sub controlul Baku au intrat regiunile incluse în așa numita „centură de securitate din Karabah”. De asemenea, Erevanul trebuie să cedeze sub controlul Baku orașul Șușa, de importanță strategică. O altă prevedere a acordului permite aflarea în regiune a trupelor rusești de menținere a păcii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: