Ministerul de Externe al Rusiei: „Sperăm că Maia Sandu își va respecta promisiunile electorale”
Full Article 1 minutes read

Ministerul de Externe al Rusiei: „Sperăm că Maia Sandu își va respecta promisiunile electorale”

Rusia este deschisă pentru colaborarea cu Moldova și salută declarația președintelui ales Maia Sandu, cu privire la intenția de a susține relațiile constructive dintre cele două țări. Declarația a fost făcută de către purtătoarea de cuvânt a Mnisterului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un briefing de presă.

„Salutăm declarațiile anunțate de către președintele ales cu privire la susținerea relațiilor constructive dintre Moldova și Rusia. Din partea noastră, suntem deschiși spre dezvoltarea colaborării reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diferite domenii, în interesul popoarelor țărilor noastre, precum și a colaborării strânse în scopul atingerii reglementării ferme și viabile a conflictului transnistrean”, a declarat Zaharova.

Potrivit diplomatului, Moscova speră că pe durata mandatului Maiei Sandu vor fi îndeplinite promisiunile sale electorale „privind respectarea drepturilor și libertăților fiecărui cetățean al țării, indiferent de limba pe care o vorbește”. Zaharova a mai menționat că, potrivit observatorilor internaționali, scrutinul prezidențial s-a desfășurat în conformitate cu standardele democratice.

Amintim că, anterior, președintele Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, pentru victoria obținută.

***

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: