Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu. Moscova prognozează o politică anti-rusească mai pronunțată
Full Article 1 minutes read

Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu. Moscova prognozează o politică anti-rusească mai pronunțată

Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a expediat Maiei Sandu un mesaj de felicitare, cu ocazia victoriei în cadrul scrutinului prezidențial din 15 noiembrie, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Autoritățile din Federația Rusă nu au oferit detalii despre textul mesajului. În schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că Rusia respectă rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova și mizează pe construirea unor relații reciproc avantajoase cu noul lider Maia Sandu.

Potrivit lui Peskov, astfel de relații „trebuie să se bazeze pe o temelie reciproc avantajoasă, care să țină cont de interesele ambelor părți”.

Presa rusă mai scrie că Bogdan Bezpaliko, membrul Consiliului interetnic pe lângă președintele Rusiei, și-a exprimat anterior opinia că, în cazul victoriei în scrutinul prezidențial, Maia Sandu va purta o politică antirusească mai accentuată și că va încerca să obțină „includerea Transnistriei în componența Moldovei”.

***

Înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat pe 1 noiembrie, președintele Rusiei Vladimir Putin și-a exprimat speranța că „cetățenii Republicii Moldova vor aprecia eforturile președintelui Igor Dodon în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu Rusia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: