Ministerul de Externe confirmă: Trei moldoveni sunt suspectați de implicare în atentatul terorist din Istanbul
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe confirmă: Trei moldoveni sunt suspectați de implicare în atentatul terorist din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă apartenența a 3 persoane reținute în Bulgaria la cetățenia țării noastre. Autoritățile de la Chișinău susțin că vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz.

„MAEIE s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia, și a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei noastre la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Astfel, ministerul de Externe confirmă apartenența a 3 persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAEIE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Moldova.

Totodată, reprezentanții ministerului amintesc că țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate.

Amintim că astăzi presa bulgară a informat că polițiștii din Bulgaria au reținut cinci suspecți, care ar fi implicați în atentatul terorist, produs recent în Istanbul, Turcia. Trei dintre aceștia ar fi cetățeni ai Republicii Moldova.

Cel puțin 6 oameni au murit, iar peste 80 au fost răniți în urma unui atac terorist care s-a produs pe 13 noiembrie la Istanbul. Vicepreședintele Turciei a declarat că atentatul a fost provocat de o femeie.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: