Ministerul de Externe interzice oficialilor din Rusia să participe la Conferința regională FAO de la Chișinău. Motivele
Full Article 1 minutes read

Ministerul de Externe interzice oficialilor din Rusia să participe la Conferința regională FAO de la Chișinău. Motivele

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a interzis oficialilor din Rusia să participe la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău, în luna mai. MAE a precizat că a limitat participarea Federației Ruse la nivelul ambasadei sau în format online. Informațiile au fost raportate într-un comunicat din 19 martie.

Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online. Formatul evenimentului combină participarea în persoană și online, ținând cont de angajamentele internaționale asumate în cadrul FAO și metodele de lucru ale conferinței”, a comunicat MAE.

În perioada 14-17 mai, Republica Moldova va găzdui cea de-a 34-a Conferință regională FAO. Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: