Ministerul Educației: 247 de elevi și 35 de studenți au fost testați pozitiv cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației: 247 de elevi și 35 de studenți au fost testați pozitiv cu COVID-19

În prezent, numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 247, pe când cel al studenților – de 35. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație din 28 septembrie, cu participarea ministrului Igor Șarov.

Astfel, conform datelor Ministerului Educației, 8 672 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. De asemenea, 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 457 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare.

Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 12 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 291 de clase.

În perioada 21-27 septembrie, în învățământul profesional tehnic au fost depistați 14 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 19 – cadre didactice și 8 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 21-27 septembrie avem 35 de studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 61 de studenți se află în autoizolare. 20 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 19.Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 7 persoane și în autoizolare 8.

Referitor la reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ ministrul Igor Șarov a subliniat că noile modificări oferă posibilitatea instituțiilor de învățământ să-și reorganizeze spațiile școlare pentru a permite unui număr mai mare de elevi să frecventeze școala în regim fizic.

„Aceste acțiuni nu reprezintă nici pe departe o relaxare a măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus în instituțiile de învățământ, ci mai degrabă ne fac mai responsabili.” a afirmat oficialul.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: